ALLAH DUALARI KABUL EDER

 Sonsuz merhamet, şefkat ve güç sahibi olan Yüce Rabbimiz, Kuran’da insanlara çok yakın olduğunu, Kendisi’ne dua ederek bir şey istediklerinde onların dualarına icabet edeceğini bildirir. Bu konuyla ilgili bir ayette şu şekilde buyrulmaktadır:

    Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar. (Bakara Suresi, 186)
   
     Kuranda da bildirildiği gibi, Allah, insana çok yakındır, her insanın dileğini, içinden geçirdiklerini, düşündüklerini, bir dostuna söylediklerini, fısıldaşarak konuştuklarını, hatta bilinç altında taşıdıklarına kadar herşeyi bilir. Dolayısıyla, Allah Kendisi’ne yönelip dua eden, Kendisi’nden istekte bulunan herkesi duyar ve bilir. Bu, insanlar için çok büyük bir nimettir.
    İman edenler bu sırrı bildikleri için, Allah’tan herşeyi ister ve dualarının kabul edilmesini umarlar. Örneğin, çaresiz gibi görünen bir hastalığa yakalanan insan, elbette ki tüm tıbbi tedbirlere başvuracaktır. Ancak, şifayı verenin Allah olduğunu bilerek, Allah’a sağlığı için dua eder. İnsan sadece belli başlı konularda değil her konuda Allah’tan istekte bulunabilir. Örneğin; günahlarının af olması, hidayetinin artması, cennette salihlerle birlikte sonsuza dek ağırlanması, sağlığının ve huzurunun artması gibi.
    Ancak, bu noktada belirtilmesi gereken ve Kuran’da bildirilen bir sır daha vardır. Allah’ın “İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir.” (İsra Suresi, 11) ayetinde de bildirdiği gibi, insanın muhakkak yerine gelmesini istediği duaların hepsi, sonuç açısından kendisi için iyi olmayabilir. Örneğin, iman eden bir insan çocuklarının geleceği için Allah’tan çok büyük bir mülk ve zenginlik ister. Ancak Allah onun bu isteğini gerçekleştirmeyebilir. Belki de zenginlik çocuklarının şımarmalarına neden olacaktır. Allah, bu insanın duasını duyar ve onun duasına en hayırlı şekilde karşılık verir. Olayların kişinin istediği gibi gelişmemesi bu sonucu değiştirmez. Allah her zaman dua edenin duasını işitir ve iman edenler için her zaman en hayırlı olanı yaratır. Bu, çok önemli bir sırdır.
    Bu yüzden dua ederken istenen şeyin muhakkak istendiği şekilde yerine gelmesi değil, hayırlı olacaksa istenmesi önemlidir. Yüce   Rabbimiz (Kaf Suresi, 16) ayetinde de belirtildiği gibi, insanın her duasını işitmektedir. İnsan da her duanın Allah tarafından bir ibadet olarak kabul edildiğini bilmeli ve duasının, en hayırlı zamanda ve en hayırlı şekilde karşılık göreceğine iman etmelidir.
    Dua, her insan için çok kıymetli bir ibadet ve büyük bir nimettir. Çünkü  Allah, insana dua aracılığı ile Kendisi’nin hayırlı ve güzel gördüğü herşeye erişme imkanı vermiştir. Allah, “De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?” (Furkan Suresi, 77) ayetiyle de duanın önemli bir ibadet olduğunu bildirmektedir.

57 Replies to “ALLAH DUALARI KABUL EDER

  1. herkese selam ben bulgaristandan – size bir sorum olacak ben bi fabrika da isliyom
    ihsanlari ise alirim rizk kazanmalarina sebep olurum – bunun sebabi var inanirim nedir sebabi

    =============
    Mucize.net

    İnsanlara adil davranıyorsanız ecriniz çoktur.
    “Sizin en hayırlınız insanlara en faydalı olanınızdır.” Hadis-i Şerifi ve
    İnsanlara iyilikte bulunanlara, sunulucak ecirler hakkında araştırma yapabilirsiniz.

  2. Her Kese Merhaba Ben Allaha Aynı Duayı Çok Kez Ettim Fakat Bir Karşılık Olmadı Bunun Sizce Bir Sebebi Veya Hayrı Var mıdır hocam?

  3. kardeşim eyer duan kabul olmadıysa yüce rabbimiz kıyamet gününde duana cevap verir çünkü allah c.c

  4. merhaba arkadaşlar öncelikle allah herkezin dualarını kabul etsin birlikte edilen dualar kabul edilirmiş bende ev sahibi olmak istiyorum allah herkesin duasını kabul etsin inşallah amin

  5. arkadaşlar ben polis olmak istiyorum allah(sav) duamı kabül edrmi?

  6. Selamünaleyküm 3-4 yıldan beri öyle bir haldeyim ki hiçbir şeyin varlığını yokluğunu hissedemiyorum dış dünyayla ilişkim tamamen kesildi bildiğim tek şey benim onu sevmem ama onun beni hiç zerre kadar bile sevmemesi bu hale düşmeden önce derslerimde çok başarılıydım o kadar mutlu o kadar huzurluydum ki anlatamam ama 3-4 yıldan beriartık ne kadar olduğunu bile unuttum hiçbir şey düşünemiyor hatta çalışamıyorumda 20 yaşındayım duamın tez zamanda bir anda kabul edilmesini istiyorum çünkü artık dayanamıyorum donuk bir haldeyim onunda beni sevmesi, onunda beni istemesi ve tez zamanda evlenmem için ne yapmalıyım neler yapmalıyım hangi duaları okumalıyım. lütfen buna hemen cevap yazın bu mesajı okuyanlarda benim için candan bir el açsınlar tez zamanda kabul etsin allah hayırsızsada hayırlı etsin. Kimseyede söyleyemiyorum bu durumu çünkü kilitlenmiş bir durumdayım iyi ki evde bilgisayar var bunu yazdım bir odaya kendimi kapattım düşünün kendizi yerime koyup bir odadan gece gündüz 1 hafta boyunca hiçbir şekilde çıkmıyorsunuz işte ben 3-4 yıldan beri o odadan çıkmıyorum oy kullanmaya bile gitmedim o kişide komşumuzun kızı sizden istediğim beni aklınızdan çıkarmayın her aklınıza geldiğimde onunda beni sevmesi ve istemesi için el açıp dua edin olurki duaların kabul olunacağı bir saate denk gelirde kabul olur ama dua ederken unutmayın tez zamanda kabul etsin allahımız. İsmimi yazmadım bu kuluna diyerek dua edebilirsiniz. En çabuk kabul olunan dua bir müslümanın diğer müslümana yaptığı duadır. Eğer kuran bilen yakınınız varsa o da kuranda belli istek dualarından okusun ve bu duanın hürmetine o kulunun isteğini tez zamanda ver allahım desin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir