Dua Günlüğü (!)

Değerli dostlar; dualarınızla bekliyoruz..
içinizden geldiği gibi dualarınızı burada bizlerle paylaşmanızı diliyoruz…
Bir kırık kalbin duanıza “amin” demesi duanızın kabulüne vesile olabilir.
Haydi dostlar dualarınızdan mahrum bırakmayalım “amin” diyecek gönülleri…

(İçinizden nasıl dua etmek istiyorsanız öyle dua ediniz efendim)

Hayrola…
Rabbimiz kabul buyura…

291 Replies to “Dua Günlüğü (!)

  1. @Burcu. senin icin dua ediyorum, ayni seyi bende diliyorum Rabbimden. Gönlümüzdekini hakkimizda hayirli eyle, degilse hayirlara cevirde ver insallah. Allahim benim, ailemin ve
    tüm mümin kardeslerimin dualarini kabul eyle. Günahlarimizi bagisla sen bizlere aci Rabbim.
    Senden gelen her hayira her kolayliga muhtaciz. Nolur yardimini bizden esirgeme, kapina
    geldik bizleri geri cevirme. Peygamberimiz (S.A.V.) yüzü suyu hürmetini bütün dualarimizi hayirlisiyla kabul eyle Allahim.

  2. Allah razı olsun ALLAHIM bizi geri çevirmesin inşallah zalimlerin ellerine muhtaç etmesin inşallah ALLAHIM sana el açtım bu saatte yalvarıyorum beni bu darlıktan bunaltıdan kurtar Allah hepinizin dualarını kabul etsin sağlık sıhat versin inşallah Dualarınızı eksik etmeyin AMİN

  3. Allah bizi kadınların gazabından erkeklerin nazarlarından kötü düşüncelerinden arkadaşlarımızın bizi üzmesinden bize hayırlı olmayacak herşeyden kororusun yüce merhAmetli günahlarımızı affetsin ve bizi bağışlasın doğru yoldan ayırmasın daim etsin huzurumuzu mutluluğumuzu BAŞIMIZI eğdirecek şeyler yaptırmasın iş hayatımızdada yuvamızda da bizi hayırlı şeylerle yüzleştirsin AMİN

  4. @Burcu
    senin icin dua ediyorum, ayni seyi bende diliyorum Rabbimden. Gönlümüzdekini hakkimizda hayirli eyle, degilse hayirlara cevirde ver insallah. Allahim benim, ailemin ve
    tüm mümin kardeslerimin dualarini kabul eyle. Günahlarimizi bagisla sen bizlere aci Rabbim.
    Senden gelen her hayira her kolayliga muhtaciz. Nolur yardimini bizden esirgeme, kapina
    geldik bizleri geri cevirme. Peygamberimiz (S.A.V.) yüzü suyu hürmetini bütün dualarimizi hayirlisiyla kabul eyle Allahim.

  5. arkadaşlar allah hepinizin duasını kabul eder inşallah banada dua edinde atanayım noluuurrrr…

  6. @nazan
    nazan kardesim benim içinde edrmisin allahım hayırlı bi yere atanmamı nasip etsin bende senin için ediyorum inşş duan kabul olur kardeşim…birde sevdiğim bana dönsün nolurrr

  7. Allah’ın slmı üzerinizde olsun..Ben de bu sitenin eski üyelerindenim.Yıllardır salatı tefrıcıye’yi okurum ve her okuyusumda ınanılmaz huzur bulurum..Benım şimdiye kadar ki yaptıgım tüm dualarım kabul oldu allaha şükür.Ama 3 aydır hayat bana zehir oldu..3aydır gözyaşı döküyorum..Ellerim semaya açık,dualarımın ”ol” denecegı anı beklıyorum sabırla ümitle aşk ile..Ben sevdıgımden ayrıldım,kavusamadım..Çıkmaza girdik iyice..Allahım sana butun kalbımle yalvarıyorum..Öncelıkle bizi mağfiret eyle,günahlarımızı affet..Affedılmemıs kusurlarımızı,hatalarımızı bırakma..Bizi azabından,atesınden,cehennemınden koru.Peygamber efendımızı(s.a.v)bize şefaatçi eyle..
    Rahman ve rahım olan allahım,bize merhamet et.Sana inandım,sana güvendim.Bütün dertlerımden,sıkıntılarımdan,korkularımdan,dusmanın şerrinden,şeytanın şerrinden,şerrin şerrinden sana sıgındım.Sen bizleri koru..Bizi sensızlıkle terbıye etme yüce rabbim..Allahım,sen kabul etmeyecegın duayı kuluna ettırmezsın,sen dılemedıkce bız dıleyemeyız.Sen herseyi görüyorsun,duyuyorsun,biliyorsun..Sen dualara cvb verensin..Allahım hayırlısıyla hz.peygamberımız (sav)ın yüzü suyu hürmetine,okudugum salavatı şerifelerın yüzü suyu hürmetine,ismi azamın yüzü suyu hürmetine ”onu” bana hayırlı kıl.Bizi birbirimize hayırlı kıl..Bana beyaz gelinlik giyip,onunla mutlu ve iman dolu bir yuva kurdugumuz günleri görmeyi nasip eyle..Allahım kalplerı hukmeden,kalplerı evırıp cevıren sensın..Hayırlısıyla eskısı gıbı onun kalbını bana çevir..Onun yuregıne senın sevgınden,şefkatinden,aşkından koy ki;benım kıymetımı,degerımı bildir ona..Hayırlısıyla onun hayatındaki tek gercek askın,mutlulugun ”ben”oldugumu göster ona..Ona dogruyu yanlısı ayırt etmesıne yardımcı ol,onu ıslah eyle..Hayırlısıyla aramızdakı muhabbetımızın,askımızın bitmesıne izin verme..Herkes bana sırt cevırdı,tüm kapıları kapattılar yüzüme..Herseyden ümidimi kestim..Tek dermanım,çarem,ümitlerim sensin yüce rabbim..Tut elimden beni yalnız bırakma..Senın hatırına sabredıyorum allahım,senın hatırına senden gelen dertlerımı sevıyorum allahım,senın hatırına bıkmadan usanmadan ellerım sana acık beklıyorum allah’ım..Sadece ve sadece senden ıstıyorum..Hayırlısıyla beni mutluluguma,sevdıgıme kavustur..Dualarımı bana hayırlı kıl..Peygamber efendımızı bana sefaatcı eyle..Melekler duama ”amin” desin..Sen de duama ”ol” de ki oluversın..Bu sitedekı tüm kardeslerımın de dualarını hayırlısıyla tez zmanda kabul buyur rahman ve rahim olan allah’ım..Aminn

  8. selamun aleykum ben asiye duayı yaşamak gerekir içi huzura boğar kendini her zaman güvende hissedersin iyiliğe yönlendirir her zaman ümit etmeliyiz insana ekmek su gibidir dua RABBİM doğru yolda ilerletsin ….

  9. @fatima
    Allahın selamı üzerinize olsun..Gecen sene uzun bir süre yorumlarınızı takip etmiştim..Sizin yazdıgınız bütün yorumları okudum,nedense çok etkilendim gözlerim doldu..Her dua edişimde sizin adınızı da andım..Bu siteye ilk bakısımda hemen sizin yorumunuzu okuyordum,Fatima nasıl acaba diye..? Şimdi aradan tam 1 sene geçti..Umarım hayatınızdaki herşey yolundadır..Umarım bir yerlerde çok mutlu bir hayat yasıyorsunuzdur..Yorumumu okuyunca cvb verirseniz çok sevinirim..Allah’a emanet ol..

  10. @fatima

    Salatı tefrıcıye kısmında umut verici yorumlarınızı yakından takip ederdim..Ama eski yorumların cogu kaldırılmıs buna da ayrıca üzüldüm..Biz o yorumlardan umut beslerdik..Siz de uzun zamandır burada değilsiniz,umarım hersey yolundadır..Bize,bu devirde ”Aşk” denen tabiri yorumlarınızla hissettirmiştiniz..Böyle insanlar da varmıs dedirttiniz..Bir erkeğin basına gelebilecek en güzel,en kutsal,aşkı layıkıyla yasayan ve aşkı için sabredip, bekleyen, takdir edilecek bir insandınız.Hatta zaman zaman annem bile yorumlarınızı okur,aglardı 🙂 Farkında olmadan kac kişinin hayır dualarını aldınız bir bilseniz..Bütün mutlulukların en güzeli sizinle olsun ” Fatima” ..Yeniden bu siteye yorumlarınızı bırakırsanız çok mutlu olurum..

  11. @fatima
    Aşk’a, “ah” ile başlarken…

    Üveysi özlemlerin kırıntısıyla beslenir yüreğim sahra dehlizinde..
    Yusufi kuyularda kaderden kazaya düşerken,
    Eyyûbi sabırlarla beklerim, beni kalbinin sultanlığına çekecek ipi..
    Fasl-ı gül’de aşık turnalar ırmaklara muştularla akarken,
    Adını satırlara gizlerim gözlerin yıldızları merhabalarken..

    Zeytin gözlerinden gecelere yıldız düşsem Fatıma!

    Abdestini aldığımız aşk’da üç defa kalbime seni çekerken,
    Her hükmü meshederim başıma, Hamd-ü senalarla..
    Kelamların en güzelini okurken “aşk aşk” diye,
    ‘Niyet ettim Rabbimin Rızası İçin Sevmeye’ dedik hayâ kapısında yâr..

    (…)

    Sen yürüyünce gül nazı adımlarla,
    Attığın her adıma karşılık sayfalarıma bir ‘harf’ düşer…
    Her harfin damarında sen dolaşırken,
    Özlemler kabarır, dudaklarımın arasına bir ‘ah’ düşer…
    Gözbebeklerinde okununca aşk bir ikindi vakti,
    Her cümlenin sonuna bir ‘sen’ düşer…

    (…)

    Hicranlara mersiyeler okurken dilim,
    ‘inşaAllah’ der, ‘amin’lerle noktalarım her cümleyi..

    Hafâza melekleri şahit olsun sırrımıza..
    Bu aşk’ın meali bensem, tefsiri sensin Fatıma!

    (Eski üyelerimizden ”fatimanisa” insallah hersey yolundadır,buralardaysan ve bu yorumları okumak sana nasip olursa bir selam yolla 🙂 tesekkürler mucize net,vesilen için..)

  12. Allahın selamı üzerinize olsun..Ben de bu salavatı cok okurum sıkıntılı zamanlarımda hep huzur verirdi bana..Geçen sene bu zamanlar nisanlıydım..7 yıldır bır bırlıktelıgımm vardı,sabredemedim daha fazla ve hayatımın hatasını yaptım gıttım nısanlandım yıldonumumuzde.Nısanlanınca hersey gecer,unuturum sandım..Nisanlılık boyunca hıcbırseyın farkına varamadım.Nasıl gectı neler oldu hıc bılmıyorum,sarhoş gıbıydım.Sevdıgım kız ise o kadar cesaretli o kadar gururlu ve inatcıydı ki..Beni sevdıgını bılıyordum,ama bır cırpıda benden kopacagını tahmın edememıstım..Ilk zamanlar bana yalvardı,elinden gelen tum cabayı koydu ortaya,ama ne yaptıysa kararımdan caydıramadı beni..O da pes etti tabii..Kim etmez ki? O kadar canını yaktım ki,içim kan aglayarak bitti dedim,sen ne yaparsan yap,yolumdan dönmem dedim.Helallık ıstedım ondan,son sözü hala kulaklarımda yankılanır..”Allah,sana beni mumla aratsın”

    Dediği gibi oldu zaten..Onu cok arıyorum..Onu cok arıyorum..Onu çokkk arıyorum 🙁

  13. Şimdi artık nerede,nasıl hıcbır fıkrım yok..Ona ulasacagım tüm yolları kapattı.Yaşayıp yasamadıgını bılmıyorum,ne kadar zormuş haber alamamak.Her gece allah’a dua edıyorum,onu rüyamda görmek,rüya bile olsa onunla konusmak için.Benim ona yasattıgım acıları,şimdi allah bana yasatıyor.Onu çok üzdüm,canını cok yaktım,çok aglattım.7 yılımı verdiğim ilk aşkım,ben ona nasıl kıyabildim hala anlayamıyorum.Allahım benı affetse de ben kendimi asla affedemem.
    Siz siz olun,benım yaptıgım hataya düşmeyin..Varsa aşkınız sahip çıkın.Hiç bişey engel değildir.Ben evlendım,mutlu olurum sandım.Gitme,gittiğin yollardan dönülmez geri..Dönüşü olmayan yollara girme diye yalvardı.Büyük bir gaflete kapıldım gittim,dönemiyorum.Bittim!!!

  14. “açılmış sarmaşık gülleri
    kokularıyla baygın
    en görkemli saatinde yıldız alacasının
    gizli bir yılan gibi yuvalanmış
    içimde keder
    uzak bir telefonda ağlayan
    yağmurlu genç kadın
    ***

    rüzgâr
    uzak karanlıklara sürmüş yıldızları
    mor kıvılcımlar geçiyor
    dağınık yalnızlığımdan
    onu çok arıyorum onu çok arıyorum
    her yerinde vücudumun
    ağır yanık sızıları
    bir yerlere yıldırım düşüyorum
    ayrılığımızı hissettiğim an
    demirler eriyor hırsımdan
    ***

    ay ışığına batmış
    karabiber ağaçları
    gümüş tozu
    gecenin ırmağında yüzüyor zambaklar
    yaseminler unutulmuş
    tedirgin gülümser
    çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var
    çünkü ayrılık da sevdaya dahil
    çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili
    hiç bir anı tek başına yaşayamazlar
    her an ötekisiyle birlikte
    her şey onunla ilgili
    ***
    telaşlı karanlıkta yumuşak yarasalar
    gittikçe genişleyen
    yakılmış ot kokusu
    yıldızlar inanılmayacak bir irilikte
    yansımalar tutmuş bütün sahili
    çünkü ayrılmanın da vahşi bir tadı var
    öyle vahşi bir tat ki dayanılır gibi değil
    çünkü ayrılık da sevdaya dahil
    çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili
    ***
    yalnızlık
    hızla alçalan bulutlar
    karanlık bir ağırlık
    hava ağır toprak ağır yaprak ağır
    su tozları yağıyor üstümüze
    özgürlüğümüz yoksa yalnızlığımız mıdır
    eflatuna çalar puslu lacivert
    bir sis kuşattı ormanı
    karanlık çöktü denize

    ***
    yalnızlık
    çakmak taşı gibi sert
    elmas gibi keskin
    ne yanına dönsen bir yerin kesilir
    fena kan kaybedersin
    kapını bir çalan olmadı mı hele
    elini bir tutan
    bilekleri bembeyaz kuğu boynu
    parmakları uzun ve ince
    sımsıcak bakışları suç ortağı
    kaçamak gülüşleri gizlice
    yalnızların en büyük sorunu
    tek başına özgürlük ne işe yarayacak
    bir türlü çözemedikleri bu
    ölü bir gezegenin
    soğuk tenhalığına
    benzemesin diye
    özgürlük mutlaka paylaşılacak
    suç ortağı bir sevgiliyle
    ***
    sanmıştık ki ikimiz
    yeryüzünde ancak
    birbirimiz için varız
    ikimiz sanmıştık ki
    tek kişilik bir yalnızlığa bile
    rahatça sığarız
    hiç yanılmamışız
    her an düşüp düşüp
    kristal bir bardak gibi
    tuz parça kırılsak da
    hâlâ içimizde o yanardağ ağzı
    hâlâ kıpkızıl gülümseyen
    -sanki ateşten bir tebessüm-
    zehir zemberek aşkımız”

  15. @fatima
    Allahın selamı senin üzerinde olsun ”Fatima” Nasılsın,umarım hersey yolundadır..Dilim varmıyor,sevdıgıne kavustun mu demeye.O kadar mücadele ettin ki.Sabrınla, dualarınla,aşkınla..Öyle aklımda kalmıssın..Bu yorumumu okumak nasip olur mu bılmem,insallah bir yerlerde cok mutlu bır hayat yasıyorsundur..Sen mutlulukların en güzelini çoktan hakettin,Fatima..O kadar cok agladın,o kadar cok üzüldün ki..Aşkın için çırpınışlarını arada mesafeler olsa da buradan okuyarak hissettim..Allah seni iki cihanda çok mutlu etsin fatima,Allaha emanetsin..:)

  16. @fatima
    Leyla sultanmış,herkese yemek dağıtırken Mecnun’un tabağını kırmış.Mecnun sevinmiş bana farklı davrandı demiş.Anladım ki sevmek;sevgiliden ne gelirse gelsin razı olmakmış..

    Sen de allah’dan gelene razı olmayı basarabılmıssın fatima..Ne mutlu sana!!!İki cihanda yüzün hep gülsün..Üzülme sakın burada olmadıysa eger ahirette bir gün ona kavusacaksın.Selametle..

  17. @fatima

    Bu yazıyı cok begendım ve senın de okumanı ıstedım,Sevdıgın insan seni zerre kadar haketmiyor fatima!!!kısmet olur mu bu yorumları okumak bılmıyorum ama paylasmak ıstedım..Selametle

    Kötü günümde yanımda olmadığın zaman vazgeçtim. Canım sıkıldığında benimle paylaşmadığını, kırılacak veya tedirgin olacak olsam bile düşüncelerini açıkça söylemediğini anladığım zaman vazgeçtim.

    Bana yalan söylediğini anladığım zaman vazgeçtim. Gözlerime baktığında kalbinle bakmadığını ve bana hâlâ söylemediğin şeyler olduğunu hissettiğimde vazgeçtim.

    Her sabah benimle uyanmak istemediğini, geleceğimizin hiçbir yere gitmediğini anladığım zaman vazgeçtim. Düşüncelerime ve değerlerime değer vermediğin için vazgeçtim.

    Ağrılarımı dindirecek sıcak sevgiyi bana vermediğinde vazgeçtim.
    Sadece kendi mutluluğunu ve geleceğini düşünerek beni hiçe saydığın için vazgeçtim.

    Tablolarımda artık kendimi mutlu çizemediğim ve tek neden sen olduğun için vazgeçtim. Bencil olduğun için vazgeçtim. Bunlardan sadece bir tanesi senden vazgeçmem için yeterli değildi.

    Çünkü sevgim büyüktü. Ama hepsini düşündüğümde senin benden çoktan vazgeçtiğini anladım. Bu yüzden ben de senden vazgeçtim…

  18. @fatima
    Üzülme der Mevlana ve devam eder; Kızma hiç kimseye yaptıklarından dolayı aksine teşekkür et ihanet edenlere sadakati öğrettikleri için…Minnet duy yalancılara doğrunun farkına varmanı sağladıkları için…Mutsuz edenlere dua et mutluluğu daha derin hissettirdikleri için.. Herkesi sev yaşamına bir anlam kattığı için..Hayat bu yüzden daha güzel siyahlar beyazı farkettirdiği için..

    Üzülme fatimam 🙁 Hep aklımdaydın..Gecen sene senin yorumlarını hep aglayarak okurdum.Acaba fatimam güzel haberler verecek mi diye? Sırf seni merak ettiğim için her gün bakardım yorumlara..Ama sen de kayıplara karıstın be ablam..Mutlu musun,mutsuz musun o kadar merak edıyorum ki seni.Senin için hep salatı tefriciye okuyup bagıslamıstım..Ben kavusamadım,bari fatimam kavussun diye canı gönülden istedim senin mutluluğunu.Yorumumu gorursen ve cvb yazarsan cok mutlu edersin beni.Seni burada görmeye alısmıstım.Ve sevgılı mucıze net,selamımı iletirseniz cok sevınırım.

  19. @fatima
    Biz susalım,”AŞK” konussun..Selamlar:)

    Yangın yerine bak!
    Ateşten, külden, kordan ne var elinde!
    Pervane değilsen yaklaşma sakın ateşe!
    Can’ı Canan’a teslime hazır değilsen “ben Aşk’ım” deme kimseye.
    …Aşk gelmesin seninle dile…
    İncinmesin ne Mecnun ne Leyla ne gül ne de diken seninle!
    Ayağıma diken batacak diyorsan düşme çöle…
    Ahu zar ederim diyorsan çekme gözüne sürme!
    Talipsen kara bahta kör talihe…
    Dinle!
    Ve semaya dursun yürekler Aşk’ın önünde…

  20. @fatima
    Allahın selamı üzerine olsun fatima.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Senin yasadıklarının benzerini ben de yasadım yıllar önce.Allahım kimseyi kalbiyle sınamasın.Bu dünyada neyi çok istersen o senin en büyük imtihanındır.Ben de sevdıgımı kaybettim,ben askerdeyken bıraktı gıttı nisanlandı.Hayat bana zehir olmustu..Aglamadan gecen günüm olmazdı hiç.Çok şükür o günleri atlattım ama izleri kaldı bende.

    Senin yorumunun okudugumda hayatım ,yasadıklarım film seridi gibi gözümün önünden geçti.Yasayan anlar ne kadar zor oldugunu,yasamayan anlamaz.Dilerim ki sevdiğine kavusmussundur..Dilerim ki güzel haberlerini almak nasip olur..Dilerim ki iki cihanda mutlulukların en güzeli seninle olur.Allaha emanet ol.Selametle!!!

  21. @fatima
    Birgün Padişah Mecnun’u sarayına davet eder.Konuşmaya başlar
    -Senin Leyla dediğin kızı ben gördüm.Hayret sen nasıl öle bir kıza aşık oldun.Leyla dediğin öyle ahım şahım uğruna çöllere düşülecek kadar güzel bir kız değil.Zayıf esmer bir kız! Der..
    Bak ben senin için birbirinden güzel genç kızlar getirtdim der.Bak şeç beğen evlen biriyle.Yazık sana çöllerde yaşıyorsun

    Padişah kızları çağıttırır hepsi birbirinden güzel edepli ağırbaşlı kızlar.Sıraya dizilirler Mecnun kafasını bile kaldırmaz bakmaz.Baş eğik gözler yerdedir..
    Padişah
    -Kafanı kaldırda bir baksana der Mecnuna
    Mecnun
    -Olmaz bakamam Hünkarım der..
    Padişah sebebini sorar niye der.
    Mecnun cevab’en
    Şuan Leylanın Aşk’ının kılıcı ensemde.Kafamı kaldırırsam boynumu keser..Der.
    ————————————————————————
    Birgün Leyla Hayrına ihtiyac sahiplerine yemek dağıtır.Hepsini davetine çağırır.Mecnunda Bunu duymuştur.Leyla’yı görmek fırsatı yakalamışdır.O gün gelir.Mecnun’da yemek sırasına girer.Yemekleri bizzat kendi eli ile Leyla dağıtır.Herkesi incitmeden edebiyle yemeklerini verir uğurlar.Ama gözlerin ucuylada sırada olan mecnunu kesmekdedir.Sıra Mecnuna gelmişdir.Leyla Kepçeyle yemeği alır Mecnun’unun tabağına sert bir şekilde vurur.Bunu gören insanlar
    -Bak sen onun aşkından ne hale düştün o sana nasıl davranıyor derler..
    Mecnun
    -Olsun bana herkes’den Farklı Davrandıya Der…
    AŞK sözle olsaydı kalem mecnun olurdu…

    Aşkı layıkıyla yasayabilmen,ve cok mutlu olman dilegiyle hoşça kal..Aşkla Kal..Dua ile kal 🙂

  22. @fatima

    Ve fatimam ;

    Allah der ki Kimi benden çok seversen onu senden alırım.Ve ekler , O’nsuz yaşayamam deme, seni O’nsuz da yaşatırım… Ve mevsimler geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın Yar bile bir gün el olur.. Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya işte.. Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.. En garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın.

  23. @fatima
    Son olarak da şunu söylemek istiyorum,İyi ki seni tanımışım..En zor günlerimde yanımda oldun.Her zaman sabrınla,pozitif enerjinle taa kilometrelerce uzaktan da olsa bana yetmeye çalıştın.Bu sitede tanıstık seninle ve devamını da getirdik.İlk burada karsılastıgımızda sen de ben de kabus gibiydik.Beraber agladık,beraber üzüldük,beraber dertlestik,saatlerce telefonda konusarak acımızı hafıfletmeye calıstık..Bırbırımıze dualarda bulunduk,dualarda bulustuk..İyi ki varsın fatimam..İyiki tanımışım seni..İyi ki o dertler geldi basımıza ki mucize net tanısmamıza vesile oldu..Tesekkürler fatimam ..

    Ve tabiki tesekkürler mucize net:)

  24. @fatima

    Allahın selamı üzerine olsun fatima..Bu şiiri cok severim ve seninle de paylasmak istedim.Umarım begenırsın.Allah’a emanet ol.

    Ateş bir gün suyu görmüş yüce dağların ardında
    Sevdalanmiş onun deli dalgalarına.
    Hırçın hırçın kayalara vuruşuna,
    … … … Yüreğindeki duruluğa…
    Demiş ki suya:
    Gel sevdalım ol,
    Hayatıma anlam veren mucizem ol…

    Su dayanamamiş ateşin gözlerindeki sıcaklığa
    al demiş;
    Yüreğim sana armağan…
    Sarılmış ateşle su birbirlerine
    sıkıca, kopmamacasına…

    Zamanla su, buhar olmaya,
    ateş, kül olmaya baslamış.
    Ya kendisi yok olacakmış, ya aşkı…
    Baştan alınlarına yazılmıs olan kaderi de
    yüreğindeki kederi de
    alıp gitmiş uzak diyarlara su…

    Ateş kızmış, ateş yakmıs ormanları…
    Aramiş suyu diyarlar boyu,
    günler boyu, geceler boyu
    Bir gün gelmiş, suya varmış yolu
    Bakmış o duru gözlerine suyun,
    biraz kırgın, biraz hırçın.
    Ve o an anlamış;
    Aşkın bazen gitmek olduğunu,
    Ama gitmenin yitirmek olmadığını….

    Ateş durmuş, susmuş, sönmüş aşkıyla.
    İşte o zamandan beridir ki:
    Ateş sudan, su ateşten kaçar olmuş…
    Ateşin yüreğini sadece su,
    Suyun yüreğini sadece ateş alır olmuş…

  25. @fatima
    Üzülme…der Mevlana ve devam eder;Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun,tek kanatla uçulmaz zaten.Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil,kilimin tozunu almaktır.Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır.Niye kederlenirsin?Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz.Yüzük ol…mak dileyen taş, ezilmeyi, yontulmayı göze almalıdır.

  26. @fatima

    Öyle çaresizim ki Rabbim,

    çarelere ermiyor aklım

    Bir yüzüm solgunken, isyankar öbür yanım

    Öğütleri masal gibi dinliyorum

    Nasihatler ninni misali geliyor, başımı sallıyorum
    Sanki anlamış gibi

    Beni takipte ızdırap
    Peşimden gelir kabuslar

    Kimsem yokmuş şu dünyada senden başka!..

    Merhametine uzatıyorum ellerimi…

    Senin rahmetinle yıkamak istiyorum kirli tövbelerimi

    Dizginle çılgınlıklarımı,affet günahlarımı

    Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı

    Sen teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma

    Vardır bunda da bir hayır

    Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!..

    Tıpkı geceye saçılan yıldızlar gibi, ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim dualar.. Hüzünlerde olgunlaştır beni

    Cahilim çok cahilim

    Sen yolum ol!

    Sen sonum ol!

    Sen tut elimden, sana giden yollarda nurum ol!

    Dağlar kadar günahlarıma, bir avuç tövbe kırıntısı getirdim

    Sen derman ol şu volkanlarıma

    Sensiz bir yürek ne kadar boş!

    Affeyle Ya Rabbel alemin
    amin !…

  27. 😀 Fatıma kardeşime ne güzel dualar gelmiş. merak etmeyin Rabbime şükürler olsun o iyi.Sana selam olsun fatımam..
    burası dua arkadaşlığını öğretti bana.ben mucize net vesilesiyle öğrendim ”Rabbim, bildiğim bilmediğim bana dua eden kim varsa, onların da dualarını hayırla kabul et” diyebilmeyi… ve mucize net, duaların gönüllerle ses bulduğu dünyasına atılan ilk adım gibiydi benim için.Bir buçuk yıldır takip ediyorum. Nelere vesile oldu anlatamam.Buradaki herkesten Rabbim razı olsun

  28. @fatima

    Allahın selamı üzerinize olsun.Hayırlı cumalar diliyorum..En basından beri yorumlarınızı o kadar içten buluyorum ki.Hissettğiniz duyguları anlamamak elde değil,o kadar gercekcı o kadar ictensiniz ki çırpınışlarınızı hissetmemek mümkün değil.Allahın sevgili kulu oldugunuzdan şüphem yok,allah sevdikleri kullarının elinden sevdıklerını alırmış,onları öyle sınarmış..Görüyorum ki sen de allah’a sıgınmıssın,bunu basarabilmek cok zor gercekten.Seni takdir ediyorum.İnsallah hersey o güzel gönlünce olur.Yorumlarını goremesek de artık iyi ve mutlu olmanı umut edıyorum.Kucak dolusu sevgiler:)

  29. @fatima

    __// Ve bir cuma sabahı !..
    Güneş Hira’dan doğsun yüreklere..
    ____Doğmasa da sen yinede bekle !..

    | Nur Hayat Şuara

    Allahın selamı üzerinize olsun.Cumanız mübarek olsun.Şu cuma günün yüzü suyu hürmetine,efendimiz muhammed (sav)in yüzü suyu hürmetine rabbim sizi ferahlığa çıkarsın..Kalbinizdeki tüm dualarınızı size hayırlı kılıp da versin insallah.Umudunuzu yitirmeyin ne olursa olsun.Dua ile sevgiyle kal..!

  30. @fatima
    Mrb canım benim,kader arkadasım fatimam:) Nasılsın,nerelerdesin,napıyorsun görüşmeyeli.Ben de uzun zamandır annemle ugrastım bılıyorsun,gıremedim buraya..Seni de cok merak ettim.Hala salatı tefrıcıye okumaya devam edıyorum ve seni de dualarımda anıyorum..Şu mübarek cuma gününde rabbim seni çok mutlu etsin iki cihanda kendi güzel 🙂 gönlü ayrı bir güzel arkadasım..Eskisi kadar sık görüşemesek de sen benim en güzel yerimdesin..Dualarımdasın..Öptüm kocaman

  31. @fatima

    Allahın selamı üzerine olsun Fatimacım.Umarım hayatındaki herşey istediğin gibi gidiyordur.Bu duanın mucızesını yasadın mı? Neler oldu hayatında cok merak edıyorum.Senden ogrenmem gereken cok sey var ,dualar hakkında belirli bir ilme sahip oldugunu dusunuyorum.Cunku yıllardır salatı tefrıcıye okudugunu ve mucızelerine de sahıt oldugunu bu sitede paylasmıstın,öyle hatırlıyorum.Buraya tekrar gelmek nasip olurda bu yorumumu okursan cok sevınırım.Ben senden dua istiyorum fatimacım,özellikle senden..Sanki sen bana dua edersen önemli hacetim yerine gelecekmiş gibi bir hisse kapıldım,umut dünyası işte..Allah yar ve yardımcın olsun.Gorusmek umuduyla selametle..

  32. @fatima
    Öncelikle allahın selamı üzerinize olsun.Yazdıklarınızı merakla takip edenlerden biri de benim.Şu an ki gelişmeleri de çok merak ediyorum.Acaba sonunuz ne oldu? Duaya devam ettıniz mi? Bekleyip sabrettiğinize değdi mi diye binlerce soru var aklımda..İçimden bir ses güzel gelişmeler yasadıgınızı söylüyor:) Yada ben öyle olmasını umut ediyorum.Bu duayla ilgili yasadıklarınızı bizimle de paylasmanızı cok istiyorum.Çünkü umutsuzluga kapılan insanlar sizin yazılarınızdan güç alıyor,beklemek,sabretmek istiyor.Herseye ragmen askı ıcın savasan,ısyan etmeden allah’a sıgınan,duayla bekleyen insanın butun paylasımları bızım ıcın önemlidir.Cvb verirseniz çok ama çok mutlu edersiniz beni..Hersey gönlünüzce olsun.Hayırlı haftalar diliyorum 🙂

  33. @OrHaN
    Allahın selamı sizin üzerinize olsun..Uzun zamandır bu siteyi takip etmiyordum,FEZA kardeşim sagolsun,haber verdi ve yorumlarınızı okumak bana nasip oldu..Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için,evet o olaydan sonra aradan tam 1 buçuk sene geçti..Çok şeyler değişti hayatımda..Benim için kolay olmadı hiçbişey ama üstesinden geldim çok şükür..Herşeye rağmen hayat devam ediyor..İyiyim artık 🙂 Allah’a emanet olun..

  34. @Eczacı
    Allahın selamı üzerinize olsun:) Yorumunuzu okuyunca o kadar mutlu oldum ki…Size ne kadar teşekkür etsem azdır.Güzel düşünceleriniz,dualarınız için allah razı olsun..Hep beraber iki cihanda da mutlulugu yasayabilenlerden olmak duasıyla allah’a emanet olun..(Annenize de ayrıca selamlarımı iletirseniz sevinirim 🙂 )

  35. @Esma

    Selamların en güzeli sana olsun canım:) Şiir için de çok teşekkür ederim çok incesin..
    Ve tabiki vesilesinden dolayı Mucize net’e teşekkür etmeyi unutmayalım 🙂

  36. @ibrahim

    Allahın selamı üzerine olsun..Hayatımdaki hersey yolunda çok şükür demek istiyorum ben ..Çünkü yaşadığım onca olaydan sonra şükretmeyi öğrendim..İştahla yemek yiyebiliyorsam,ağlamadan bir günümü bitirebiliyorsam ve başımı yastığa koyduğumda huzurlu bir uykuya dalabiliyorsam herşey yolunda demektir..

    Meselemize gelince de Aşk,kazandı diyebilmeyi çok isterdim..Elimden gelen tüm çabayı koydum ortaya sonuna kadar..Kaybettim demiyorum,vicdanım rahat..Kader’e saygım sonsuz..Hakkımızda hayırlı olanı yaşadık ve bitti..Duaların için de sonsuz kez amin diyorum..Hep beraber yasamak nasip olur insallah.Allah’a emanet ol..:)

  37. @mustafa

    Ne güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş,teşekkür ederim….Amin insallah hep beraber iki cihanda saadeti yasayan kullardan oluruz..

    Allah’dan gelene razı olma ufkuna erişebilmek duasıyla..Sevgiler..

  38. @hatalı kul
    Paylasımınız için çok teşekkür ederim,çok beğendim..Sevgiler 🙂

    @semra
    Ne diyeceğimi şaşırdım,çok mutlu oldum yorumunu okuyunca..Kayıplara karışmadım aslında,yoğunluktan girmeye fırsatım olmadı..Mutluyum herseye rağmen:) Duaların için de allah razı olsun,allah o güzel gönlüne göre versin..Allah’a emanet ol..grsz 🙂

    @ilahi aşk
    Allahın selamı üzerinize olsun.Biz hep sustuk..”AŞK” konuştu zaten :)..Diliyorum ki gönüllerdeki ”AŞK” hiç susmasın..Paylasım için çok teşekkürler..Selametle..

    @Murat

    Allahın selamı üzerinize olsun..Yasadıklarınıza üzüldüm,yaşayan anlıyor gercektenn..Rabbim kimseyi sevdikleriyle sınamasın..Her ne yasadıysak hakkımızda hayırlı olanı yasadık,vardır bunda da bir hayır deyip yola devam etmek gerek diye düşünüyorum..Rabbim, size sevdiklerinizle beraber mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin..Allah’a emanet olun..

    @meryem

    Basımın tatlı belası meryem’im 🙂 Çok tesekkür ederim paylasımların için canım..Aynı şeyleri ben de senin için düşünüyorum,şimdi burada alenen paylasmayayım,hoş olmaz değil mi 😀 Görüşürüz..

    @yasemin

    Allahın selamı üzerinize olsun,şiir çok güzel,çok beğendim..Çok teşekkür ederim..Sevgiler

    @ayşe

    Çok güzel ve anlamlı bir paylasım..Allah razı olsun..Bilmukabele 🙂

    @FEZA

    Vay vayy kimler varmış burda..Sana da selam olsun feza’m,benim adıma cvb verdiğin için de çok teşekkür ederim..Grsz 😀

    @Zehra

    Allah razı olsun..Güzel dusunceleriniz için de sonsuz teşekkür ediyorum..Sevgiler:)

    @musti

    Allahın selamı üzerinize olsun.Allah razı olsun,dualarınız size kat be kat geri gelsin insallah..Selametle..

    @çidem

    Ahh kader arkadasım benim 🙂 İyiyim sagoll,nerede olacagım,herzamanki yerimdeyim 😀
    Annen’e acil şifalar diliyorum..Duaların için de sonsuz tesekkür ediyorum.Allah razı olsun canım benim..Sen de benim hep dualarımdasın.Grsz 😀

  39. @fatima

    Aşka yanmalı,can dediğin…Ya canın olmalı ya da canını almalı…Yar diyemezsin ki herkese…İçindeki yaran olmalı…Herkesin de bir yüregi vardır amma…Yürek dediğin bir aşka bir b(aşka) yanmali….demiş mevlana..Ne de güzel söylemiş..Aşk,herkese nasip olmaz..Bir ömür aşkların en güzelini yaşaman duasıyla aşkla,sevgiyle kal.. 😀

  40. Ask , nefsine hakim olan yigitlerin işidir (Mevlana)
    Askla kalmak duasiyla… ve ne guzel Aska tebessum etmek,tebessum ettirenleri hissetmek:-)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir