Salat-ı Tefriciye nedir, nasıl okunur.

Aşağıdaki yazıyı okumadan bu uyarıyı dikkate almanızı rica ederim.

Salat-ı tefriciye ile ilgili sorularınız kesinlikle cevaplanmayacaktır. Bunun nedeni; Bu konuda ilmimin yetersiz oluşudur.

Size bir site önereceğim salat-ı tefriciye veyahut diğer dini konular ile ilgili sorularınızı sormak için kullanabilirsiniz.

dinimeseleler.com

BU BAŞLIK ALTINA YAZACAĞINIZ SORULAR SİLİNECEK OLUP BU KONUDA SİZDEN ÖZÜR DİLERİM.

Öncelikle internete yaptığım araştırma sonucu bazı sitelerde salat-ı tefriciye ile ilgili olumsuz bazı yazılar bulunmakta olduğunu gördüm, yalnız bu zamana kadar bizlere öğretilenler ve değerli hocalarımızın bize aktardığı bilgilerden öğrendiğimize göre salat-ı tefriciyeyi gerçekten inanarak okuduğumuz vakit Allah’ın izni ile dualarımız kabul olacaktır.Bu demek değil ki kesinlikle kabul olacak.Burada mühim olan niyettir.

Sizce sizin için çok zor olan şeyler Allah’a hiç zor gelir mi? en imkansızı yaratan Allah’ımız bu dua vesilesi ile inşallah dualarınızı kabul eder.

Peki nasıl okunur.

İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle buyurmuş: “Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için “Salât-i Tefriciye”yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir.”

salat-ı tefriciye

 

Salat-ı tefriciyenin okunuşu (Video):

 

 

Latin harfleri ile:

“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”

DUANIN manası

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”
Duayı arapça olarak okumanızı tavsiye ederiz.

Gerçekten inanarak yapılmış bir duanın kabul olmayacağını kim söyleyebilir.

Soru

Bayanlar grup halinde 4444 salatı tefriciye okuyorlar. Adetli bayanların okudukları salavat (salatı tefriciye) 4444 e katılabilir mi?

Cevap
Değerli kardeşimiz;

Kadınların özel hallerinde salavat getirmeleri ve tefriciye gibi duaları okumaları caizdir. Topluca 4444 defa okunan tefriciye dualarına adetli kadınları da katılabilir.

Hayız sorusu ve yanıtı [sorularlaislamiyet.com] sitesinden alınmıştır.

Salat-ı tefriciye hakkında neden 4444 adet veya kaynağı nedir gibi sorular gelmekteydi aşağıdaki linklerden salat-ı tefriciye ile ilgili bazı bilgilere ulaşabilirsiniz ayrıca sorularınızı dinimeseleler.com sitesinden sorabilirsiniz.

sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=6867

Blog’daki alakalı konu : Salat-ı tefriciye

472 Replies to “Salat-ı Tefriciye nedir, nasıl okunur.

  1. bende başladım bir muradım için bu duaya .kendim okuycam inşallah .gece gündüz okuyorum yaklaşık günde 400-450 tane gibi gündüz işteykende okuyorum 1300 lerdeyim mümkün olduğunca dikkat ettim sayıya yalnız arada karışmış olup fazla okumuş olabilirm tam okunması gerektiğini okudum bir yerde ama 4444 az değil uzun bir zamana yayılıyor 1 hfta gibi şaşırmak doğal arada sayısına
    sıkıntı olurmu bu acaba ?

  2. Artik eksik dua yapmak istemiyom cenabi mevlamin hazinesi bol

  3. arkadaşlar uzun süredir yoktum bulamadım siteyi dualarınız nasıl gidiyor allah kabul etmiştir inşallah

  4. Bende okudum dileğim hemen oldu ama dilerken hayırlıysa olsun dedim

  5. Arkadaşlar öncelikle hepinizin duaları hayırlısıyla kabul olur inşallah. Ben de başlamak istiyorum bir dileğim için lakin tam olması için nasıl okumam gerektiği hakkında araştırma yapıyorum. Önce ihlasla 21 defa… Filan yazıyor çoğu yerde. 21 tane ihlası da mı okumamız gerekir yoksa önce Bir tane ihlas sonra Devamında geleni 21 defa okumamız mı gerekiyor?

  6. Benim dua kabul oldu inşallah sizinde olur şimdi başka birşey için okuyorum allah yar ve yardımcınız olsun.

  7. Allahın selamı üzerinize olsun..Nette dolaşırken bu sayfa çıktı karşıma..Eski yorumlarımı gördüm,okudum..Taa 2012den kalma yorumlarım..Nerden nereye!
    Neler yaşamışım dedim ve gözyaşlarıma hakim olamadım..İnsanların bana olan yorumları o kadar duygulandırdı ki..Tefriciyenim yeri bende ayrı..Artıkk okuyamıyorum..Sevdiğim insan için 14000 kez okumuştum..Bir gün ne olduysa gelmeyecek dedim sıfırladım sayacı…Ağlayarak hem duamı hem tefriciyeyi hem de sevdiğim insanı beklemeyi bıraktım..Sonrasında ne mi oldu? O evlendi mutlu mu bilmiyorum..Bense arkasında bıraktığı izleri yok etmeye çalıştım..Kah düşerek kah ayağa kalkarak…Gecti gitti zaman..Gençliğim..İlk aşkım.Tek bişey kaldı şükretmek..Şükretmeyi öğrendim…Yaşamayı öğrendim..Hayata tutunmayı öğrendim..Kaldığım yerden devam etmeyi öğrendim…Ama hala o yarım kalan aşk’a inancım var…Bir gün yoluma düşecek..Sonrası mı Allah kerim!

    Aşk ile!!!

  8. FatımaNisa
    Daha nice seneleri senelere katacağız inşallah:) …ve kimsenin bilmediği bu gizli limanımızda zaman zaman nefes almaya, maziden dem vurmaya devam edeceğiz elbet. Her yeni günümüz, öncekinden daha güzel olsun inşallah.
    Burada yazan herkesin duasını hayırlı kılıp kabul etsin Rabbim.Selametle**

  9. Arkadaşlar ben de okudum bu duayı hem de 4 günde , dileğimi çok istiyorum daha yeni bitti ve sabırla bekliyorum sonucunu , inşallah Rabbim kabul eder

  10. 4444 ü dört güne bölüp okusak olur mu bide sabah akşam farketmez dimi

  11. S.A. arkadaslar ben bulgaristandan yaziyorum bu duayi basladim yaklasik 1 ay oldu ozel ginlerimde okunacani bilmiyordum ve ara verdim insallah bugun yarin duami bitirim.ardindan hacet namazi kilsam olurmu acaba?Bilenler yardimci olursa sevinirim.

  12. Dua edin icabet edeyim.dualarınız olmasa size ne diye değer vereyim,diyen Rabbimiz elbette duaya çok önem vermektedir.fakat başkalarının yaptığı duaları nakarat ederek değil,kendi arzu ve ihtiyaçlarımızı dile getirerek Allah’tan istemeliyiz.duaları bazı sayılara tamamlamamızın hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur.duada önemli olan ihlas ve samimiyettir.şuursuzca ne dediğini anlamadan belli sayıları tamamlamanın,hiç kıymeti yoktur.ALLAH verdiği aklı, doğru yolda kullanmamızı nasip etsin.

  13. Bende bu sayfa ile tesadüfen tanıştım çok güzel şeylerin var olduğunu gördüm.. insaallah bende sizlerden esinlenerek bu yolda birşeyler yapmak istiyorum..umutla sabırla sukurle

  14. Selam ben sevdiğim kişiyle evlenmek için başladım ama ayrılacağız beni istemediğini yürütemiceğini söyledi ve ben duayı onunla evlenmek için başladım söylediklerine rağmen devam ediyorum kabul olur mu?

  15. Fatma hanım (28 ocak 2018 tarihli yazına istinaden yazıyorum), bir hanım arkadaşın olarak sana gönülden tavsiyem seni istemeyenle o yola girme. Duanı tabi ki okuyabilirsin ama onda ısrar etme . Bir işaret arıyorsan, onca ay sonra ansızın aklıma düşüp şu siteye bakıp (kimsenin işine karışmayı sevmediğim halde) sana bu notu bırakmak isteyişim de belki bir işarettir. Seni istemeyen gönülde yerin yok, hiçbirimizin yok. Öyle başlayan evliliklerin de sonu maalesef baştan belli. Duanın karşılığını er ya da geç alırsın, belki daha iyisiyle… Evvela hayırlı olanın seni bulmasında ısrar etmen yönünde nacizane bir öneride bulunarak dilerim; Allah yardımcın olur ve hayırlı kişiyle hayırlı evlilik yaparsın

  16. Ben 5 defa okudum 5ındede dılegım yedıne geldı cok şükürler olsun cok ınanıyorum selavati tefrıcıyeye

  17. İsallah Rabbim kimin ne duası isteği varsa geciktirmeden kabul eder Rabbim olmazları olduran Allahım sen bizleri ettiğimiz dualarımızı yaşarken bulmayı nasip et dualarımızı icabet et kurban olduğum mevlam sen hakkımızda en hayırlı olanı gönlümüze razı eyle amin arkadaşlar banada dua edin Allah rızası için dualarım kabul olsun gönlünde olanı Allah bana versin vallahi çok istiyorum Allah rızası için dua bekliyorum

  18. merhabalar., Ben salata Tefriciyeyi defalarca okudum, ve her okuduğumda niyetim kabul oldu elhamdülillah. herkese okumayı tavsiye ediyorum. yeterki bizler ihlasla okuyalım

  19. Birbirine dualar eden çok güzel bir sayfaya denk gelmişim bilmeden lütfen dualarınıza beni de ortak edin dostlar

  20. Yorumların çoğunu okudum. Salatı tefriciyenin mucizesini ben de 4 yıl önce annemin hastalığında yaşamıştım. Şehir dışındaydım ve beni aniden çağırdılar annen beyin kanaması geçirdi gel diye. Ağlayarak yüksek sesle tefriciye okudum o an. Yol 10 saat sürüyordu, yol boyunca ve annemin hastanede yattığı günlerde. Saymadan ama çok inanarak hep okudum. Ve annem iyileşti. Tam bir iyileşme olmadı ama yaşaması kurtulması bir mucizeydi. Şimdi çok şükür kendi kendini idsre ediyor. Allah zor durumdaki herkesin, çareleri tükenmiş gibi görünen herkesin dualarını kabul etsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir