Gül ve ot (Sad-i Şirazi _ Gülistan)

Sadi gülistan’ında der ki:
“Bir tümseğin üzerinde otla bağlanmış birkaç demet taze gül gördüm. ‘Bu değersiz ot ne oluyor ki gül ile birlikte bulunuyor?’ dedim.
Ot ağladı ve şöyle dedi:
‘Sus!
Kerem sahipleri arkadaşlığı unutur mu! Her ne kadar güzelliğim, rengim, kokum yoksa da nihayet ben de bu güllerin bittiği bahçenin otu değil miyim?’”

7 Replies to “Gül ve ot (Sad-i Şirazi _ Gülistan)

  1. Su da güzel ! Ateşde !

    Suyun ateşi ateşin de suyu sevmediğini bile bile kavuştururlar bir gün bir yerlerde… ateş suyu yakar su da ateşi yoka salar.

    Güneş de güzel ! Gecede

    Güneş sevmez hep sırtını döner geceye…ya olmasaydı güneş sırtını dönmeyeydi geceye nerden bilecektik…güneşi de geceyi de, sevmeseler de beraber hareket ederler…gece güneşi yok eder güneş de geceyi…
    var olmaları birbirlerine bağlıdır.

    Bahar da güzel ! Zemheride!

    Bahar gelir zemheriyi yerinden eder…zemheri de vakti gelince baharı…bir kezde olsa mutlaka yolları çakışır bir yerde, yer değiştirirler; biri gelirken biri gider…hep oynaş içindedirler…zemheri sıcağı sevmez bahar da soğuğu…birbirleri gibi herşeyleri tezat ama yine de birbirlerini var eden yine de birbirleridir.

    Dost da güzel ! Düşman da

    Düşmanlar dostun kıymetini anlatır
    dost kıymetsize meyletmemeyi öğretir…
    dostu var eden düşmandır…düşman olacak ki dost fark edile dost olacak ki düşman yok edile.

    suyu da sevdim ateşi de
    güneşi de sevdim geceyi de
    baharı da sevdim zemheriyi de
    dostu da sevdim düşmanı da

    dostuma da düşmanıma da bir tebessüm ettim gitti.

  2. “Dusmanim sen benim ifademsin,hizimsin; gunduz geceye muhtac,bana da sen lazimsin.” Necip Fazil

  3. ya bir yudum su wer yada çek git dedim yare o kadar acımasızdı ki çekip gitti o anda doldum kan ile yane yane meğer ağlamamı severmiş o yüzden yakıp gitti beni pare pare:( kendi sözümdür alıntı değil

  4. kardeşlerim ben yorum yapmıyorum sizlerden sıkıntılarım için ve işsizligim ve korkularım için bana dua etmenizi diliyorum inşaalah bana ve aileme dua edrsiniz sıkıntılarım ve korkularım la başbaşa kalmaktan korusun allah dua ederseniz kurtuluruz inşaallah amin

  5. çok sıkıntılıyım kardeşlerim içimde bişi var çıkamayan uyumak istiyorum ömür boyu yada rabbimle başbaşa kalmak sadece onla konuşmak cihanın sultanı gibi bi dağa çekilmek secdeden kalkmamak rüyalarımda onu görmek cihad etmek uğrunda ölmek ama ben değmem ki ne bunları yapmaya gücüm nede aklım hata dolu benim hayatımda güzel Allahım bakıyo yüzüme biliyorum ellerim uzattım bekliyorum ve yine biliyorum o ellerini uzatanlara bişiler koymamaktan haya eder……sizde yardım edin bana kardeşlerim lütfen banada dua edinki ahirette karşılaştığımızda size teşekkür edeyim…ben çok tuzlu bi denizim kendime hayrım yok sizden hayır beklerim…gerçek aşkla mecazi aşkı birbirine karıştırmamanız dileğiyle Allah yar ve yardımcınız olsun..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir