Dualar | Dua dostluğu | yazılar | iletisim I Melekler | Testiden sızanlar | Kurallarımız
Oje ve Abdest
Dua Dostluğu (BİZ BİRİZ) (Arşiv Ana sayfa) => Dualar ve Aminler

Konu: Oje ve Abdest

Sayfa: [ 1 ]

Ceylan 27.04.2008 22:02:55
Soru
Gusül abdesti aldıktan sonra sürülen oje ile beraber daha sonra normal namaz abdesti alınıp namaz kılınabilir mi.
Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Oje gusle ve abdeste manidir. Bu bakımdan abdest alındığı zaman ojenin giderilmesi gerekir.

Abdest alırken, yıkanması gereken uzuvlardan birinde kuru yer kalırsa, abdest sahih olmaz. Gusülde ise vücutta, suyun ulaşabildiği her yerin yıkanması gerekir.

Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken uzuvlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır. Oje gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup da suyun bedene ulaşmasına mani olanlar abdest ve gusle manidir. Abdest veya gusülden önce bunların çıkarılması gerekir. Buna karşılık, tabaka oluşturmayan saç boyası, kına gibi makyaj malzemeleri abdest ve gusle engeli değildir.

Abdest alındıktan sonra tırnaklara oje sürülürse namaz kılınabilir. Abdestin bozulması halinde ojeyi giderip abdest alınması gerekir.

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=10152

gelincik 27.04.2008 22:06:45
Teşşekürler Ceylan kardeşim...  Sanırım ihtilaf var bu konuda çünki Süleyman Ateş ise kabul oluyor diyor.. Keşke kabul olsaydı çok isterdim Gülümseme

hümeyragün 27.04.2008 22:08:12
çok saolasın birde bi sorum olacak ben diş taşı takmasını çok sewiyorum tabi yapışkan bir maddeyle takılıyor ben bu taşı gusül aldıktan sonra taksam sonra namz apdesti alsam bozulnca tekrar namz apdestimi yenilesem olur değilmi diş taşının altına su gitmiyor ama küçücük birley zaten ve ayrıca gusul apdestide aldıktan sonra takıcam  taş çıkasına kadar apdeste yenileybilirim gusul apdestide değilmi??

27.04.2008 22:09:56
ojelerimi attim Gülümseme Allah razi olsun güzel kardesim.

28.04.2008 07:54:38
allah razı olsun ebeden inşallah kardeşim


Sayfa: [ 1 ]